kenniscentrum-evc-logo-wit

 

Casus 9: Intake-assessment opleiding

Inge Verhoeven is 28 jaar en wil gaan deelnemen aan de opleiding Sport & Welness bij de Hogeschool van Amsterdam. Zij heeft haar hele leven gesport. Omdat het geven van les haar erg leuk leek is zij begonnen met de Pabo gevolgd. Inge voelde zich echter niet thuis in het primair onderwijs en is na twee jaar gestopt. Vervolgens heeft zij twee jaar gewerkt bij een recreatiepark, waar zij verantwoordelijk was voor de organisatie van jeugdactiviteiten.

De opleiding Sport & Welness is vrij pittig en ook fysiek zwaar. Het is dan ook belangrijk dat Inge de juiste motivatie heeft en fysiek fit is. Daarnaast wordt bij de opleiding ook gekeken naar het werk- en denkniveau en naar de persoonlijkheidskenmerken van de kandidaat. Het is van belang dat studenten mensgericht en open en oplossingsgericht zijn ingesteld en flexibel zijn.

Inge neemt deel aan een intake-assessment. Tijdens het intake-assessment worden haar ervaringen opgedaan in werk en de twee opleidingsjaren aan de Pabo beoordeeld aan de hand van de toelatingseisen. Vastgesteld wordt dat ze voldoet aan de eisen: Inge wordt toegelaten tot de opleiding.

inge
  • Specifieke meetlat (toelatingseisen opleiding Sport & Welness)
  • Assessment vindt plaats door de opleidingsinstelling
  • Resultaat van het assessment is wel of geen toelating tot de opleiding