kenniscentrum-evc-logo-wit

 

Casus 8: EVC-procedure

Erica de Reus is 35 jaar en werkt al 5 jaar als HR-adviseur bij een drinkwaterbedrijf. Daarvoor heeft zij 10 jaar als personeelsmedewerker bij een waterschap gewerkt. Erica beschikt over een diploma medewerker Personeel & Arbeid MBO-niveau 4. Vanwege het vertrek van de teamleider HR is een interne vacature ontstaan.

Er wordt ervaring in personeelsmanagement en een HBO werk- en denkniveau gevraagd. Erica heeft de ambitie om leidinggevende te worden en heeft het erg naar haar zin bij deze organisatie. Omdat zij niet over een HBO-diploma beschikt wil zij haar HBO werk- en denkniveau op een andere manier aantonen. In samenspraak met haar huidige leidinggevende wordt besloten de mogelijkheden voor een EVC-procedure te verkennen. Er bestaat een EVC-procedure voor de HBO-standaard Personeel & Arbeid.

Na een intakegesprek met een aanbieder blijkt Erica een geschikte EVC-kandidaat te zijn. Erica kan tijdens een EVC-procedure haar leerervaringen ten op zichte van een HBO-standaard aantonen. Resultaat is een overzicht van haar competenties. Hiermee vergroot ze de kans om in aanmerking voor de functie van teamleider te komen.

Erica
  • Verzameling van bewijsstukken noodzakelijk
  • Specifieke meetlat (HBO standaard)
  • Uitkomst is een op zichzelf waardevol document voor de huidige en toekomstige loopbaan
  • Mogelijkheid om te verzilveren bij een opleidingsinstelling
  • Doorlooptijd circa 3 maanden