kenniscentrum-evc-logo-wit

 

STOOF (Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche) startte afgelopen voorjaar in samenwerking met ROC Rivor  een pilot waarin flexkrachten op kosten van STOOF in 4 verschillende leerroutes (Zorg & Welzijn, Transport & Logistiek, Techniek en Dienstverlening) hun opgedane werkervaringen kunnen laten verzilveren door een diplomaroute op mbo niveau 2 te doorlopen.

In deze pilot participeren 6 flexorganisaties, te weten In Person, Olympia, Randstad, Start People, Tempo Team en Timing. Inmiddels zijn er 9 flexkrachten in verschillende leerroutes gestart. De 1e flexkracht is zelfs al binnen 10 weken geslaagd voor het mbo2-diploma Logistiek Medewerker.

Proeve van bekwaamheid
De deelnemende flexkrachten volgen géén opleiding en gaan ook niet terug naar de schoolbanken, maar de in de praktijk opgedane kennis en ervaring wordt middels een examen omgezet naar een officieel erkend mbo-diploma. Een diplomaroute bestaat uit een theoretisch- en praktijkgedeelte. Deze proeve van bekwaamheid wordt op de werkvloer (bij de opdrachtgever) afgenomen.

Flexibiliteit ten top!
Er kan 51 weken per jaar worden ingestroomd. De doorlooptijd is gemiddeld 3-6 maanden. Het theoretisch examen kan op 10 plaatsen in Nederland worden afgenomen én de kandidaat-flexkracht bepaalt zelf het tempo.

Sleutel tot succes
STOOF is ervan overtuigd dat de sleutel van succes mede ligt in het feit dat de intercedent de voorselectie als ook de mentorbegeleiding van de flexkracht tijdens het traject voor zijn/haar rekening neemt. Uiteraard wordt de pilot na afloop geëvalueerd bij zowel de flexkracht als de flexorganisatie. Volg deze innovatieve ontwikkeling via de nieuwsbrieven van STOOF en/of neem contact op voor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

STOOF biedt overigens ook vergoedingen voor EVC in de flexbranche.