kenniscentrum-evc-logo-wit

 

Op dinsdag 26 mei 2015 vindt er een  voorlichtingsbijeenkomst plaats voor EVC-aanbieders en beoordelende organisaties over de overgang van de kwaliteitsborging van EVC: afbouw en opbouw. De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur te Utrecht.

Overgang naar nieuw systeem in volle gang
De overgang van het oude EVC-stelsel naar een nieuw systeem van validering in twee routes - de arbeidsmarktroute en de onderwijsroute - is in volle gang. De focus op het ervaringscertificaat als het enige instrument voor loopbaanontwikkeling wordt verlaten. Het gaat erom passende valideringsinstrumenten in te zetten, die recht doen aan eerder verworven competenties van volwassenen. De wijze waarop de kwaliteitsborging van EVC wordt vormgegeven verandert mee. De huidige verantwoordelijkheid van het ministerie van OCW voor de kwaliteitsborging wordt afgebouwd en de contouren voor het nieuwe systeem van kwaliteitsborging van EVC na 2015 worden langzaam scherper.

Veel vragen
Maar wat gaat er gebeuren met uw afgifte EVC-verklaring? Wat moet u doen als uw EVC-verklaring dit jaar of volgend jaar afloopt? Wat gebeurt er met het EVC-register? Hoe ziet het EVC-systeem er vanaf 2016 uit? Kortom: wat gaat er allemaal gebeuren voor u als EVC-aanbieder en beoordelende organisatie?

Programma 26 mei
Op dinsdagmiddag 26 mei a.s. bent u van harte uitgenodigd om kennis te nemen van de ontwikkelingen in het kader van de afbouw en opbouw van het systeem van kwaliteitsborging van EVC. Het ministerie van OCW, het Kenniscentrum EVC en een aantal EVC-aanbieders lichten toe wat u de komende tijd kunt verwachten. Het programma duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur met aansluitend een borrel.

Het programma ziet er als volgt uit:

1. Achtergrond afbouw kwaliteitsborging van EVC in de huidige vorm
Marjo Jansen van het ministerie van OCW licht de achtergrond toe en geeft aan hoe de beleidsregel EVC wordt afgebouwd.

2. Opbouw systeem van kwaliteitsborging van EVC-aanbieders en voorlichting/communicatie
Tijs Pijls vertelt de stand van zaken rondom de opbouw van het nieuwe systeem dat op 1 januari 2016 op de arbeidsmarkt gestalte krijgt.

3. Rol en taak van de gebruikersraad vanaf 2016
Eén of twee EVC-aanbieders lichten toe wat de gebruikersraad is, wie er zitting in neemt en wat de rol nu en in de toekomst is 4.

Voorlichtingsbijeenkomst bijwonen?
U kunt zich voor de bijeenkomst aanmelden door een email te sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Geeft u daarbij aan met hoeveel personen u komt? Dan ontvangt u een ontvangstbevestiging en een routebeschrijving naar een locatie in Utrecht.

Van te voren al vragen indienen?
Mocht u van te voren al inhoudelijke vragen hebben, dan kunt u deze alvast per email sturen, eveneens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Het Kenniscentrum EVC inventariseert de vragen en neemt deze mee tijdens de voorlichting. Het ministerie van OCW en het Kenniscentrum EVC zullen proberen om alle vragen te beantwoorden.