kenniscentrum-evc-logo-wit

 

Het ROC van Twente voerde EVC-trajecten uit voor medewerkers van AkzoNobel in Deventer. Na de voorlichting gingen 32 medewerkers een EVC-intakegesprek aan voor een procedure procesoperator.

De aanleiding voor EVC bij AkzoNobel is dat de werkzaamheden van een van de productieafdelingen overgeheveld gaan worden naar andere vestigingen. Hierdoor raken 199 medewerkers in Deventer boventallig. Ruim 70 medewerkers hebben inmiddels een andere baan gevonden. 'De overige medewerkers proberen we betere kansen te geven door ze cursussen en opleidingen aan te bieden', vertelt Hans Rijpstra, training-supervisor bij AkzoNobel. Jacqueline Mens-Bolhuis, accountmanager EVC bij het ROC van Twente vult aan: 'Indien gewenst dus ook EVC-trajecten'. Hans Rijpstra en Jacqueline Mens-Bolhuis zijn het volstrekt met elkaar eens: ‘Het ervaringscertificaat wordt tegenwoordig steeds meer gewaardeerd. Voor werkgevers zegt het vaak meer dan een diploma, want het geeft ook aan of iemand het vak beheerst.’ Zij kijken samen terug op een flink aantal geslaagde EVC-trajecten voor medewerkers.

Bij AkzoNobel in Deventer worden organische peroxides vervaardigd. Dat zijn koolstofketens die gebruikt worden als harder in de kunststofindustrie. Wereldwijd vindt deze productie plaats in negen fabrieken. Er is besloten om die van Deventer langzaam af te bouwen en over te hevelen naar andere fabrieken van deze chemiereus die hetzelfde product maken. 

Portfoliobegeleiding
Voor dit doel heeft Jacqueline drie voorlichtingsrondes gegeven op de locatie in Deventer. Ze ging in op vragen als ‘wat houdt EVC precies in?’, ‘hoeveel tijd gaat het kosten?’ en – heel belangrijk - ’wat levert het op?’ De voorlichting was gericht op medewerkers met een mbo-niveau. Het resultaat was dat 32 van hen zich aanmeldden voor een intakegesprek met een zogenaamde portfoliobegeleider. Dat is iemand van het EVC-servicepunt die weet hoe het er in de betreffende branche aan toe gaat. Jacqueline: “vergelijk het met een soort mentor, die in staat is om iemands kennis en werkervaring in kaart te brengen en te vergelijken met een passende opleiding op mbo-niveau. Bijvoorbeeld: waar staat iemand met zijn kennis en kunde ten opzichte van het huidige opleidingsniveau van een procesoperator?’

Assessment
Zo’n inventarisatie van kennis en kunde duurt zes weken. Als alles in kaart is gebracht, wordt dit voorgelegd aan een assessor. Deze heeft kennis van het werkgebied en het kwalificatiedossier en zal het portfolio beoordelen. Dat gebeurt grondig en duurt ook ongeveer zes weken. Zo iemand kan vergeleken worden met een examinator. De assessor gaat zelf op onderzoek uit of de aangeleverde gegevens wel kloppen en hoe die beoordeeld moeten worden. Onderdeel van zijn speurwerk is een bezoek aan de werkplek en een interview met de kandidaat. Dat geeft hem de bevoegdheid werkprocessen wel of niet te erkennen. ‘Dat maakt EVC tot zo’n krachtig middel’ zegt Hans: ‘alles staat of valt met bewijzen’. De assessor rondt zijn taak af met het opstellen van het ervaringscertificaat. Een uitgebreid rapport. Hierin vergelijkt hij zijn bevindingen met een huidig kwalificatiedossier. Er wordt nauwkeurig beschreven hoe de capaciteiten van de betreffende persoon zich verhouden tot elk werkproces.

MBO-erkenning binnen drie maanden
Waarom heeft Akzonobel eigenlijk gekozen voor een EVC-traject vanuit het ROC van Twente? Daar is Hans duidelijk over: ‘het belangrijkste criterium voor ons was om een aanbieder te kiezen, waar het certificaat ook verzilverd kan worden. Het ROC kan zelf een vervolgtraject bieden, dat tot diplomering leidt. Dat kunnen andere aanbieders niet.’ Jacqueline vult aan: ‘Veel mensen bij Akzonobel zijn daar na de lts gaan werken. Deze mensen zijn nu tussen de 30 en 50 jaar. Ze hebben nooit een mbo-diploma behaald. Door EVC hebben de meesten nu in drie maanden tijd een mbo-erkenning gekregen.’

Uitreiking ervaringscertificaten AkzoNobel

Hoe gaat het nu verder?
Hans: 'Onlangs hebben we een feestelijke uitreiking gehad van de EVC-certificaten. Een aantal medewerkers heeft toen al te kennen gegeven een vervolgopleiding te gaan doen, bijvoorbeeld de opleiding Operator C (niveau 4). AkzoNobel betaalt het meeste, maar ook de Stichting Opleidingsfonds Vakopleiding Procesindustrie (OVP) verstrekt subsidie via het sectorplan Procesindustrie. Een aantal anderen gebruikt het EVC-certificaat bij hun sollicitaties naar andere bedrijven. Jacqueline: ‘Veel bedrijven in de procestechniek zijn aan het uitbreiden. Deze mensen kunnen nu aantonen dat ze een goed vakman zijn.’ Hans knikt: ‘Met EVC maak je je kennis en kunde meteen aantoonbaar. Zo word je als sollicitant dus sexy voor de markt.’

Hebt u ook interesse in EVC voor uw medewerkers?
Neem dan vrijblijvend contact op met onze accountmanager Jacqueline Mens-Bolhuis. Zij is graag bereid samen met u te kijken naar de mogelijkheden binnen uw bedrijf. Ook kan ze u adviseren ten aanzien van subsidiemogelijkheden. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  | tel: 06 10 12 02 74.