kenniscentrum-evc-logo-wit

 

ROC A12 Training & Advies en de Teach-In Group hebben dit jaar een samenwerkingsovereenkomst afgesloten waarin samenwerking op het gebied van EVC werd bekrachtigd. Het doel is om door middel van inzet van kwalitatief hoogwaardige portfoliobegeleiders en assessoren de kwaliteit van EVC te waarborgen en flexibel te aan marktvraag te kunnen voldoen.

Noodzaak tot meer flexibiliteit

ROC A12 Training & Advies sinds vijf jaar als erkend EVC-aanbieder bezig met EVC. ROC A12 doet dit met name om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te onderhouden en verder te ontwikkelen. In 2010 kwam een grote hoos aanvragen voor EVC-trajecten; voornamelijk vanuit  de financiële sector. Een aantal grote, landelijke bankinstellingen zetten EVC in met als doel om hun medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Daarnaast was er behoefte aan EVC vanuit een technisch bedrijf dat in de deeltijd WW mensen wilde certificeren via EVC. “We merkten dat we bij deze klantvragen niet altijd flexibel genoeg konden operen”, aldus Erik Bakelaar, hoofd bedrijfsbureau Training & Advies. “We misten een flexibele schil die noodzakelijk is bij een fluctuerende marktvraag. Die flexibele schil hebben we nu ingericht door de samenwerking met Teach-In Group, een specialist in het leveren van interimdocenten.”

Contact met Teach-In Group

Om aan de klantvraag te kunnen voldoen kwam ROC A12 in gesprek met de Teach-In Group die vanuit een netwerk interimdocenten levert aan onderwijsinstellingen. Het vertrouwen van beide partijen in elkaar en de gezamenlijke wens om goede kwaliteit te leveren  bracht hun op EVC-gebied samen. Henk Paul Hegeman van de Teach-In Group: “We merken dat interimdocenten vaak gedreven en ondernemend zijn. Docenten gaan bij ons eerst door een uitgebreide selectie- en assessmentprocedure. Met het selecteren van assessoren en begeleiders slaan we twee vliegen in een klap.  Docenten krijgen de mogelijkheid om iets anders te doen dan alleen voor de klas te staan en voor ons is het een uitbreiding van dienstverlening richting klanten.” Teach-In en ROC A12 werken nauw samen. Dit gaat verder dan alleen het leveren van assessoren en begeleiders. Erik Bakelaar: “Samen met Teach-In zijn we begonnen met een uitgebreide training. Assessoren en begeleiders kunnen online naast belangrijke documenten veel praktijkvoorbeelden bekijken van intakegesprekken en assessments." In de samenwerkingsovereenkomst staan zwart op wit de afspraken benoemd met betrekking tot kwaliteit, doorlooptijd en organisatie. Henk-Paul Hegeman: “Samen bouwen we aan meer volume van EVC-trajecten,  het ontwikkelen van producten en marktbenadering. We zoeken  naar mogelijkheden en denken continu na over investeringen en opbrengsten.”

De toekomst

“We hebben nu alles klaar staan om klanten te bedienen”, zegt Erik. “De slag die nodig is, is om dichter bij de behoefte van de klant te komen. Hoe komen we er achter wat de markt nodig heeft? De sessie vanuit het Kenniscentrum EVC rond marktanalyse en klantbenadering heeft  ons hierbij geholpen. Samenwerking is volgens ons het belangrijkst: samenwerking tussen partners die elkaar versterken en werken aan een gezamenlijk doel: stimuleren van kwalitatief goede EVC-trajecten in Nederland.” ROC A12 en Teach-In group nodigen u dan ook van harte uit om contact op te nemen en samen op zoek te gaan naar win-win situaties.

Meer informatie

Meer weten over EVC bij ROC A12? Op de website van ROC A12, www.roca12.nl, kom je via volwassenonderwijs en bedrijven terecht bij EVC. Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Meer weten over de activiteiten van de Teach-In group? Kijk dan op de website: www.teachingroup.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .