kenniscentrum-evc-logo-wit

 

Nibe-SVV en People in Transfer (PiT) hebben een gecombineerd EVC-traject ontwikkeld. Hiermee kunnen financieel dienstverleners in één traject hun mbo- of hbo-diploma én hun Wft-diploma’s halen.

Nibe-SVV biedt al Wft-EVC-trajecten aan. PiT doet dit ook, maar dan voor mbo- en hbo-opleidingen. Door de krachten te bundelen op EVC-gebied verwachten beide opleiders financieel dienstverleners beter van dienst te kunnen zijn.

In het gecombineerde Wft-EVC-traject wordt alle kennis en ervaring van een financieel dienstverlener vergeleken met de eisen die aan een mbo/hbo- en Wft-diploma worden gesteld. Na het doorlopen van het EVC-traject ontvangt de financieel dienstverlener een Ervaringscertificaat waarin is vastgelegd welke competenties hij of zij beheerst.

Een gecombineerd Wft-EVC-traject biedt volgens Monique Greve, manager Certificering bij Nibe-SVV, voordelen. “Een gecombineerd Wft-EVC-traject kan een forse besparing in tijd en geld opleveren. Een medewerker is Wft-gediplomeerd en mbo-/hbo-gecertificeerd op basis van verworven kennis, ervaring en door het inbrengen van interne bedrijfsopleidingen. Met name nu in de financiële sector het bedrijfsmodel vervangen wordt door het diplomamodel, kan een EVC-traject uitkomst bieden.” Volgens algemeen directeur Twan Sprenkels van PiT is een nieuwe baan in de financiële sector "makkelijker te vinden als een medewerker zijn kennis en ervaring kan aantonen met een diploma of Ervaringscertificaat”.

Bron