kenniscentrum-evc-logo-wit

 

Leden van Nederland ICT die zijn gevestigd in Noord-Brabant, Gelderland of Limburg, kunnen in aanmerking komen voor een EGF-subsidie. EGF staat voor Europees Globaliseringsfonds. De EGF-subsidie heeft betrekking op bedrijven die als gevolg van de verdergaande globalisering medewerkers moeten ontslaan.

Wat is een EGF-subsidie?

De EGF-subsidie draagt bij aan initiatieven die leiden tot een vervolg van loopbanen elders voor bovengenoemde groep medewerkers. U moet dan denken aan zaken als:
*  Scholing
*  Outplacement
*  Werk-naar-werk
*  Ervaringscertificaten (EVC)
*  Mobiliteitscentrum
*  Opzetten van een eigen bedrijf

Met de subsidie wordt maximaal 50% van de kosten vergoed. Deze kosten moeten betrekking hebben op activiteiten die op de ontslagen medewerkers zijn gericht. Zowel interne loon- en exploitatiekosten als de kosten van externen zijn subsidiabel.

Stichting CA-ICT, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de ICT- en telecomsector, is de partij die de EGF-subsidie aanvraagt. In dit kader is CA-ICT op zoek naar ICT-bedrijven, waarbij momenteel reorganisaties plaatsvinden. Doel is om gezamenlijk aan ongeveer 600 ontslagen medewerkers te komen.

Meer weten?

Leden van Nederland ICT die in aanmerking willen komen voor de EGF-subsidie, kunnen contact opnemen met Stichting CA-ICT via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor meer informatie kunt u terecht op www.caict.nl