kenniscentrum-evc-logo-wit

 

De menukaart van de subsidieregeling Cofinanciering sectorplannen is gereed voor gebruik. Deze menukaart reikt handvatten aan voor arbeidsmarktsectoren om hun sectorplan vorm te geven. Ook EVC staat vermeld. Vanzelfsprekend moeten de maatregelen afgestemd zijn op de behoeften van de sector op basis van een analyse van de sectorale arbeidsmarkt.

Werkloosheid grootste probleem deze tijd

De minister hoopt dat veel sectoren zo snel mogelijk specifieke voorstellen indienen en gebruik maken van de regeling. Hij noemt werkloosheid het grootste probleem van deze tijd. "Hier is geld om er wat aan te doen en nu zijn de sectoren aan zet." Asscher benadrukt dat het geen kwestie is van onbeperkt subsidiƫren: de overheid helpt, maar de bedrijven moeten zelf geld bijleggen.

600 miljoen beschikbaar

Het kabinet stelt zowel in 2014 als in 2015 een bedrag van 300 miljoen euro beschikbaar voor cofinanciering van sectorplannen, waarin sectoren gericht aan de slag gaan met de uitdagingen op de arbeidsmarkt.

Indienen sectorplannen vanaf 1 oktober 2013

Het kabinet en sociale partners hebben zeven thema's geĆÆdentificeerd die bijdragen aan een betere structurele werking van de arbeidsmarkt en ook op korte termijn een positief effect hebben. Een sectorplan moet in ieder geval twee van de zeven thema's adresseren. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid door middel van loopbaanscans, personeelspoules tussen bedrijven zodat werknemers niet onnodig ontslagen hoeven te worden, EVC en leerwerkplekken voor jongeren. Vanaf 1 oktober 2013 kunnen sectoren hun plannen indienen bij het ministerie. Een sectorplan kent een duur van maximaal 2 jaar vanaf de datum van toekenning.

Lees meer over de subsidieregeling