kenniscentrum-evc-logo-wit

 

Steeds meer technische bedrijven beginnen een eigen bedrijfsvakschool. Inmiddels zijn er een stuk of vijftig. Het motief ligt enerzijds in tekorten aan technisch geschoold personeel. Door scholing en baangarantie hoopt men meer jongeren voor techniek te interesseren. Anderzijds speelt ook een terugkerend debat mee, dat roc’s onvoldoende aansluiten op wat de bedrijven nodig hebben.

Roc’s moeten steeds breder opleiden; kleine specialistische opleidingen passen daar niet in. In de praktijk zijn er doorgaans wel samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsvakscholen en roc’s. De roc’s zijn nodig voor scholing en examinering; de bedrijfsvakschool zorgt voor de praktijkopleiding.

Bedrijfsvakschool Nedtrain zet EVC in

NedTrain, het onderhoudsbedrijf van de Nederlandse Spoorwegen, is een van de bedrijven met een eigen bedrijfsvakschool. Dit initiatief is eveneens ingegeven door de behoefte aan technisch personeel in perspectief van een vergrijzend personeelsbestand. Er zijn jaarlijks 30 opleidingsplekken, terwijl er al 130 aanmeldingen zijn. Door de grote belangstelling kan NedTrain streng selecteren aan de poort. NedTrain zet echter ook evc in voor werknemers met jarenlange werkervaring.

Andere voorbeelden van vakscholen genoemd in het artikel (NRC, 16 november 2013):

• Brainport Industries College. Gaat vanaf 2014 lassers, metaalbewerkers en machinebouwers opleiden met baangarantie. Een initiatief van 125 bedrijven, regio Eindhoven.
• Techniek Academie. Sinds 2012 hebben in Harderwijk 30 technische bedrijven in samenwerking met ROC Landstede hun eigen bedrijfsvakschool opgezet.
• BedrijfsVakopleiding Metaal & Techniek. Sinds 2010 bestaat er een opleidingsinstituut voor en door bedrijven in regio’s Haaglanden, Westland en Oostland.
• Elektro& Metaal Opleidingen West-Twente. Opgezet door 47 bedrijven in Overijssel. Door opleidingen met baangarantie hoopt men personeelstekorten op te lossen.
• Anton Tijdink. Ruim 80 metaalbedrijven in Gelderland leiden op de vakschool zelf leerlingen op.