kenniscentrum-evc-logo-wit

 

Op 10 april 2014 mocht ROCKWOOL tijdens het evenement VPL Biennale de Global VPL Prize 2014-award in ontvangst nemen. Het Roermondse bedrijf was genomineerd op basis van hun sterk ontwikkelde carriè€remodellen: BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg), EVC (Eerder Verworven Competenties) en vakbekwaamheids-assessments.

De overige genomineerden waren: DAEA (Denemarken), IREA (Roemenièˆ), IREV (Frankrijk), ECAP (Zwitserland) en ITSC (IJsland). ROCKWOOL heeft een eigen bedrijfsschool waar instromende en zittende medewerkers technische opleidingen volgen.

"Het is een bijzonder grote eer dat we deze prijs hebben gewonnen," zegt John Geven, Training & Education Partner bij ROCKWOOL. "Het betekent dat onze jarenlange aandacht voor innovatieve opleidingsoplossingen niet onopgemerkt is gebleven."

VPL Biennale VPL Biennale is een nieuw mondiaal evenement dat tweejaarlijks plaatsvindt. Het staat geheel in het teken van VPL: Validation of Prior Learning, het valideren van eerder verworven competenties. Op het evenement komen onder andere experts, onderzoekers en HR- managers bij elkaar om samen informatie en kennis over VPL te delen.

Beste leerbedrijf van Europa in 2013 Vorig jaar won de Roermondse steenwolfabrikant de Validation Prize 2013. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan het meest innovatieve initiatief in Europa op het gebied van het herkennen van talent in het werkproces. Het bedrijf stimuleert werknemers in leven lang leren.

Zie ook: http://www.vplbiennale.com