kenniscentrum-evc-logo-wit

 

Tijdens de Dag van het Zwemonderwijs 17 april jl. vond de kick-off plaats van EVC-trajecten in de zwembranche. Door het Sociaal Fonds Recreatie wordt eenmalig een tegemoetkoming van €750,- verstrekt wanneer een werknemer het EVC-traject doorloopt.

Stap richting professionalisering
Kitty van den Hoven, beleidsmedewerker recreatie bij Abvakabo FNV en lid van de werkgroep EVC: 'EVC-trajecten zijn gericht op mensen die al jaren werkervaring hebben binnen de zwembranche, maar niet het diploma bezitten. Een ervaringscertificaat geeft een helder beeld over beroepservaring en niveau van functioneren. Dit is een stap die bijdraagt aan een verdere professionalisering van onze branche.'

EVC Quickscan
Met het ervaringscertificaat bestaat de mogelijkheid om praktijkervaring officieel te laten erkennen als branchediploma of -certificaat. Een EVC-traject is daarom interessant voor lesgevers Zwem-ABC, leidinggevenden in het zwembad, begeleiders recreatieve zwemactiviteiten en lifeguards. Of een EVC-traject voor iemand interessant is kan snel worden nagegaan via een EVC Quickscan.

Meer informatie
Zie www.evczwembranche.nl