kenniscentrum-evc-logo-wit

 

CNV Vakmensen heeft een akkoord bereikt over een sociaal plan voor de werknemers van de Zeeuwse glasfabriek Sas Glas, die per 1 juli 2014 de productie staakt.  De directie spant zich ervoor in dat werknemers hun ervaring kunnen vastleggen in een ervaringscertificaat.

Alle 89 werknemers raken daarbij hun baan kwijt. "De onderhandelingen over een sociaal plan liepen aanvankelijk spaak, maar het is toch gelukt om een akkoord te bereiken. Ik ben er tevreden over", zegt CNV-onderhandelaar Gerard van Cuijk.

Dienstjaren uitzendkrachten
In het sociaal plan is afgesproken dat de dienstjaren die werknemers als uitzendkracht in de glasfabriek hebben gewerkt, ook meetellen voor het vaststellen van de ontslagvergoeding. Van Cuijk: "Veel werknemers hebben hier jarenlang als uitzendkracht gewerkt. Het zou onredelijk zijn als daar geen rekening mee wordt gehouden. Daar hebben we de directie vandaag van kunnen overtuigen. Het is geen peanuts, want het betekent dat werknemers er soms vijf tot zelfs tien dienstjaren bij krijgen." Een ander struikelblok was de ontslagvergoeding. Die is ruim een derde hoger geworden dan het eerdere eindbod van de directie.

Ervaringscertificaat voor werknemers
De grootste uitdaging voor de mensen is nu om in korte tijd weer nieuw werk te vinden. "Dat zal niet meevallen, want de banen liggen hier niet voor het oprapen", zegt Van Cuijk. "In het sociaal plan is vastgelegd dat een outplacementbureau de mensen het komende half jaar gaat begeleiden. De directie spant zich er ook voor in dat werknemers hun ervaring kunnen omzetten in een ervaringscertificaat. Daarmee staan ze sterker bij sollicitaties."

Bron