kenniscentrum-evc-logo-wit

 

Het Kenniscentrum EVC en de Nationale Assessorenbank organiseren op maandag 23 juni a.s. van 10.00 tot 14.00 uur in Utrecht een bijeenkomst over het aantonen van vakbekwaamheid van assessoren en begeleiders.

Het doel van deze bijeenkomst is samen met EVC-aanbieders inventariseren met welke beroepsproducten en bewijzen een (portfolio)-begeleider/(EVC)-assessor aantoont competent en bekwaam te zijn.

Competentieprofielen als uitgangspunt
In de EVC-code en beleidsregel EVC staan wat de eisen zijn voor een EVC-aanbieder. Hierin staat ook omschreven wat de eisen zijn aan een (portfolio)begeleider en (EVC)assessor (code 4). Het Kenniscentrum EVC ontwikkelde competentieprofielen. Deze profielen dienen als uitgangspunt voor de bijeenkomst.

Waarom deelnemen?
Een succesvol EVC-traject valt of staat met uw keuze voor de juiste assessoren en begeleiders. Uit meerdere recente voorbeelden is gebleken dat ervaringscertificaten niet altijd voldoen aan de verwachting. Uit interviews is gebleken dat EVC-aanbieders niet altijd kunnen vaststellen of begeleiders en/of assessoren over de juiste kwaliteiten beschikken. Met als gevolg dat EVC-rapporten niet voldoen aan de EVC-code of ervaringscertificaten niet verzilverd kunnen worden.

Benoemen beroepsproducten en bewijzen van vakbekwaamheid
Om EVC-aanbieders meer tools te geven om vast te stellen of een assessor of begeleider bekwaam genoeg is, wordt op 23 juni samen met hen gewerkt aan het updaten van de competentieprofielen door deze te voorzien van beroepsproducten en bewijzen waarmee begeleiders en assessoren kunnen aantonen dat zij competent zijn. Het resultaat wordt opgenomen in de EVC-toolbox van Kenniscentrum EVC.

Voor wie? Voor EVC-aanbieders.
Waar? CBO, Churchilllaan 11 te Utrecht.
Wanneer? Maandag 23 juni 2014 van 10.00 - 14.00 uur.
Aanmelden? U kunt via een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. laten weten of deel wil nemen aan de bijeenkomst. Deelname is gratis. Lunch is inbegrepen.