kenniscentrum-evc-logo-wit

 

UWV en STOOF (Stichting Opleiding en Ontwikkeling Flexbranche) hebben vandaag een convenant getekend over de uitvoering van het sectorplan voor Uitzendkrachten. Het sectorplan biedt laaggeschoolde uitzendkrachten de mogelijkheid om een om- of bijscholing te volgen of een ervaringscertificaat te halen.

Het plan voorziet in scholing van 1100 flexibele arbeidskrachten zonder afgeronde opleiding. Zij krijgen bovendien de garantie dat ze een half jaar bij een werkgever aan de slag kunnen in een leerbaan of uitzendbaan. Ook worden 250 uitzendkrachten omgeschoold voor banen in de techniek, met een baangarantie voor een jaar.

Leerwerkloketten

UWV gaat zich inzetten om werkzoekende uitzendkrachten te selecteren voor een opleidings- en/of leerwerktraject. De uitvoering is in handen van regionale leerwerkloketten, waarin gemeenten en roc’s samenwerken met UWV. André Timmermans, directeur UWV Werkbedrijf: “Veel uitzendkrachten hebben wisselende uitzendbanen die onderbroken worden door periodes van werkloosheid. Deze medewerkers moeten regelmatig een beroep doen op een WW-uitkering. Met de scholing en het gegarandeerde werk dat dit sectorplan biedt, vergroten zij de kans op een duurzame baan.”